Način pripreme
Zajedno sipajte čia semenke i ovsene pahuljice. Zalijte ih toplom vodom, izmešajte i ostavite ih da nabubre na desetak minuta.
Nakon toga ih ocedite i stavite u posudu. U njih dodajte susam, suncokretovo sme i laneno seme. Izmešajte kašikom.
Nakon toga dodajte začine - himalajsku so, origano, majčinu dušicu i beli luk u prahu. Ponovo dobro izmešajte i posle rukama umesite testo.
Pripremite pljosnatu tepsiju, otkinite dva lista paprika za pečenje i razvijte testo za krekere između njih.
Razvijte ga da bude debljine otprilike 1.5 mm. Nakon toga sklonite gornji list i naseckajte korisne krekere.
Zdrave krekere sa mnogo semenki precite u rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 20 minuta ili dok ne postanu zlatkasti.
Pogledajte još ideja za korisne krekere, koje možete nositi svuda gde odete.
Takođe, pogledajte kako da pripremite čia semenke sa kiselim mlekom i saznajte zašto je toliko korisna voda sa čia semenkama.