Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Krekeri»Zdravi krekeri za bebe

Zdravi krekeri za bebe

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
1153834138
Zdravi krekeri za bebe
Fotografije: Bilyana Vladova
1 / 2
12/03/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Zdravi krekeri od cvekle i šargarepe za bebe se lako prave i pogodni su i za stariju decu i za male bebe koje su počele da jedu."

Potrebni sastojci

  • cvekla - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • kravlji maslac - 60 g
  • kačkavalj - 60 g
  • brašno - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zdravi krekeri se lako prave i pogodni su i za stariju decu i za male bebe (koje su već počele da jedu).

Jedna crvena cvekla se oljušti i iseče na kockice. Dve srednje ili jedna velika šargarepa se takođe očiste i iseku na komade veličine već isečene cvekle.

Dve vrste povrća se stave u lonac sa vodom i skuvaju.

Čim je gotovo, ocede se iz vode i sipaju u posudu. Ostavite da se hladi 5 minuta, a za to vreme istopite kravlji maslac (bez ključanja) i narendajte kačkavalj.

Ohlađenu šargarepu i cveklu izgnječite viljuškom. U njih se dodaju rendani kačkavalj i otopljeni kravlji maslac. Pomešajte kašikom.

Zatim dodajte malo brašna i umesite smesu rukama. Količina brašna je relativna. Trebalo bi da se dobije mekano testo. Nakon toga pobrašnimo našu radnu površinu ili sto i rukama razvijemo testo na oko pola centimetra debljine.

Različitim kalupima za kolačiće isečemo zdrave krekere i ređamo u pleh obložen papirom za pečenje.

Kada isečemo krekere, od ostatka testa ponovo umesimo testo, razvijemo i isečemo, sve se ponavlja dok se ne završi testo.

Zdravi krekeri se peku u rerni zagrejanoj na 150 stepeni 15 minuta. Čim se ohlade, spremni su za jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: