Barovi sa mnogo semenki

30/06/2019
"Savršena figura traži da budete mnogo izbirljivi što se tiče hrane, a ova je odgovarajuća za ljude na dijeti "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano122
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 80 g, fine
  • seme suncoketa - 80 g, sirovo
  • seme bundeve - 80 g, sirovo
  • susam - 80 g
  • med - 6 - 7 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte tiganj sa dnom koje se ne lepi. U njemu na suvo zapecite susam, dok ne dobije boju. Mešajte drvenom kašikom s vremena na vreme. Sipajte u posudu i ostavite sa strane. U tiganju zapecite ovsene pahuljice tri minuta. Dodajte seme suncokreta i seme bundeve.

Dobro promešajte i pecite još 6-8 minuta dok ne dobiju lepu boju. U tiganju u druge semenke vratite susam, promešajte i ostavite na vatru još 1 minut. Sipajte ih u posudu. Dok su još tople dodajte med i lepo promešajte. Mali pleh (24x18 cm) obložite papirom za pečenje.

Sipajte semeke i poravnajte. Odozgo takođe pokrijte parčetom papira za pečenje. Koristite ravan predmet prečnika pleha (mala drvena daska) semenke ispresujte tako da dobijete gustu masu. Ostavite da se stegne 1 sat.

Izgnječeni blok okrenite na dasku za sečenje, odvojite papir i isecite na kockice ili pravougaone komade.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar