Način pripreme
Ugrejte tiganj sa dnom koje se ne lepi. U njemu na suvo zapecite susam, dok ne dobije boju. Mešajte drvenom kašikom s vremena na vreme. Sipajte u posudu i ostavite sa strane. U tiganju zapecite ovsene pahuljice tri minuta. Dodajte seme suncokreta i seme bundeve.
Dobro promešajte i pecite još 6-8 minuta dok ne dobiju lepu boju. U tiganju u druge semenke vratite susam, promešajte i ostavite na vatru još 1 minut. Sipajte ih u posudu. Dok su još tople dodajte med i lepo promešajte. Mali pleh (24x18 cm) obložite papirom za pečenje.
Sipajte semeke i poravnajte. Odozgo takođe pokrijte parčetom papira za pečenje. Koristite ravan predmet prečnika pleha (mala drvena daska) semenke ispresujte tako da dobijete gustu masu. Ostavite da se stegne 1 sat.
Izgnječeni blok okrenite na dasku za sečenje, odvojite papir i isecite na kockice ili pravougaone komade.