Grisine od spelte

18/09/2018
"Za zdravu ishranu tokom celog dana - grisine sa speltom "
Priprema30 min.
Kuvanje12 min.
Ukupno42 min.
Porcije40
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano780
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno od spelte - 1 1/4 šolje, sveže samleveno (može i integralno ili ražano)
  • maslac - 2 supene kašike, hladan ili maslac od kokosa
  • so - 1/2 kašičice
  • susam - 3 supene kašike (ili druge semenke - lan, kumin, začini ili sveži začini)
  • voda - 1/4 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno ugrevamo rernu na 200 stepeni.

Pomešamo brašno, maslac i so u multipraktiku i mutimo dok se dobro ne pomešaju. Dodajemo semenke /ili začine po vašem ukusu/ i ponovo meljemo nekoliko puta. Dodajemo lagano vodu dok multipraktik muti. Dobijeno ne treba da bude ni vlažno, ni lepljivo, a ako je potrebno dodajte još brašna ili vode.

Od testa možete napraviti štapiće i uvaljati ih u semenke. Duga varijanta je da ga razvijete između dva lista papira i da isečete oblike po želji. Najbolje je da krekere nakon toga prebacite pa papirom u pleh. Po ukusu pospite semenkama, začinima ili svežim začinima, a ako niste stavili so u testo, odozgo možete posuti morskom soli.

Grisine od spelte pecite 10-12 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Servirajte hladne. Najbolje da ih čuvate u tegli.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar