Način pripreme
U manji kvadratni pleh (moj je 18/18 cm.) Stavite papir za pečenje. Prerežite urme na pola i ravnomerno ih rasporedite po dnu. Pritisnite rukom da formirate koru.
Premažite puter od kikirikija preko urmi.
Izlomljenu čokoladu stavite u šolju i kratko zagrejte u mikrotalasnoj da se istopi. Otopljenu čokoladu premažite preko putera od kikirikija i poravnajte kašikom.
Na vrh stavite seckani sirovi indijski orah.
Stavite pleh u zamrzivač na 30 minuta da se stegne.
Izvadite na dasku, uklonite papir i isecite na 6 ili 9 kvadrata zdravih grickalica.
Čuvajte pločice sa urmama u odgovarajućoj posudi u frižideru.
Dobijaju se ukusne i zdrave pločice od urmi bez šećera.
Savršeni slatkiši za vežbače i sve kojima treba nešto slatko bez šećera.