Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Janija sa piletinom i graškom

Janija sa piletinom i graškom

Yavor YankovYavor Yankov
Početnik
11
Janija sa piletinom i graškom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ova ukusna janija sa piletinom i gršakom će vas vratiti u detinjstvo. Jednostavna i tako ukusna!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • grašak - 500 g (konzervisan ili zamrznut)
  • paradajz pire - 200 ml
  • brašno - 2 supene kašike
  • šećer - 2 kašičice
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremu ove janije sa piletinom i graškom, prvo propržimo luk i beli luk u prethodno ugrejanom tiganju. Dodajemo meso i pržimo dok ne dobijemo zlatnu boju.

Dodajte rendanu šargarepu, biber i brašno sa sosom iz konzerve sa graškom ili sa malo vode.

Dinstamo 2-3 minuta i dodajemo paradajz pire. Tada dodajemo i malo šećera zbog paradajza. Dodaemo so, biber i čubar po ukusu.

Ostavljamo pileću janiju sa graškom da se krčka dok se ne zgusne.

Pogledajte takođe kako da napravite pileću janiju sa krompirom ili omiljeni đuveč sa piletinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: