Način pripreme
U jednoj posudi se umute jaja sa dve ćaše šećera dok ne postanu pena. U drugoj posudi se muti kiselo mleko i prašak za pecivo dok se ne aktivira.
Nakon toga obe se pomešaju u jednu i mute se. Dodaje se ulje. Kada se umuti postepeno se dodaje brašno.
Na kraju se dodaje jedna supena kašika kakaa. Kada je cela smesa je gotova sipa se u prethodno nauljenu tepsiju i peče se otprilike 30/40 minuta na 180 stepeni.
Dok se kolač sa kakaom peče, u jednoj posudi se zagreje maslac, u njega se dodaje ostali šećer - do 3 supene kašike.
Kada je šećer istopi, dodaje se kakao - otprilike 1 supena kašika i cela smesa se zagreva dok se ne zgusti.
Kada je kolač gotov, vadi se iz rerne, izbocka se štapićem i zaliva se smesom od kakaa odozgo.
Ostavlja se da se ohladi, nasecka se na komade i servira se preliveni kolač.
Ovaj kakao kolač da poližeš prste je definitivno više nego ukusan.
Takođe, pogledajte kako da napravite kolač Crnče, popularan retro kolač Žedna monahinja ili omiljeni Damski hir.