Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Šta da Napravimo od Cvekle
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Šargarepa i cvekla se oljušte, operu se i narendaju na krupno rende.
Promešaju se u začinjavaju solju i sirćetom....

Operite oljuštite i narendajte cveklu na srednje rende. Isecite praziluk na sitno.
Pomešajte cveklu i praziluk u odgovarajućoj posudi....

Bundeva i cvekla se skuvaju u odvojenim posudama.
Nakon što se skuvaju ohlade se. Iseku se na šajbne i ređaju se u tanjir za salatu....

Oljuštite i narendajte cveklu. Dodajte senf i ren, nakon toga i sirće i dobro promešajte sve.
Pri serviranju pospite sa malo oraha....

Glavicu cvekle, oljuštenu i očišćenu, možete koristiti sirovu, pečenu ili kuvanu, kako vam se dopada.
Isecite na što je moguće tanje krugove....

Cveklu i jabuku krupnije izrendamo.
Listove cvekle očistimo od žilica i tanko isečemo....

Pečenu cveklu i krompir pažljivo izvadimo iz folije, da se ne bismo opekli od pare koja se stvorila. Ostavimo da se ohladi....

1

Stavljamo cveklu u tanjir za serviranje.
Preko cvekle rasporedimo sos i nakraju ređamo komadiće jaja....

Cveklu operemo i oljuštimo. Narendamo na tanke štapiće i začinjavamo solju, sirćetom i maslinovim uljem....
Rejting
4
Ukupno glasalo: 2
51
40
31
20
10
Oceni: