Način pripreme
Blendajte orahe. Zagrejte 600 ml mleka u šerpi. Dodajte šećer.
u 100 ml mleka umutite skrob i dodajte ga u tankom mlazu u mleku na ringli uz neprestano mešanje na tihoj vatri. Kada se krem za keks tortu zgusti, dodajte maslac i sklonite.
Počnite tako što namažete podlogu s malo krema.
Umačite svaki keksić u ostalo sveže mleko i ređajte.
Namažite kremom i pospite orasima. Ponavljajte tako dok se ne potrošte sastojci, i završite orasima keks tortu.
Ostavite da odstoji, ali ne u frižideru, na otprilike 3-4 sata i poslužite keks tortu sa orasima uz kafu.
A da li znater da možete sami da napravite obične keksiće za tortu.
Ako imate još keksića pod rukom, obavezno probajte i naše recepte za slatku salamu sa keksićima ili naš neobični rolat sa keksićima.