Način pripreme
Sameljite keks u secku. Istopite kravlji maslac i dodajte ga u keksiće zajedno sa kakaom u prahu. Dobro izmešajte.
Pripremite kalup za tart ili paj ili ako nemate takva, možete koristite okruglu tepsiju sa padajućim dnom prečnika 24 cm.
Sipajte keks u nju i lepo pritisnite kašikom ka dnu i zidovima tepsije.
Stavite u frižider na 30 minuta.
Za to vreme u posudi izmrvite mlečnu i crnu čokoladu. Posle u šerpu sipajte pavlaku i stavite je na ringlu. Kada uzavri, sklonite je sa ringle i sipajte je u čokoladu.
Dobro izmešajte dok se ne dobije homogena čokoladna smesa.
Dobijenu smesu sipajte na keks koru i stavite čokoladni tart u frižider na barem 2 sata.
Nakon toga odozgo stavite 3 supene kašike tečne čokolade Nutela i poslužite jednostavni čokoladni tart bez pečenja.
Pogledajte još naših ukusnih predloga za čokoladni brauni i neodoljivi fadž.