Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Čokoladni tart sa keksom bez pečenja

Čokoladni tart sa keksom bez pečenja

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
18631651
Čokoladni tart sa keksom bez pečenja
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Jednostavni čokoladni tart bez pečenja može da bude u vašim desertnim tanjirićima za otprilike sat vremena."

Potrebni sastojci

  • keks - 300 g, običan
  • kravlji maslac - 125 g
  • kakao - 50 g, u prahu
  • mlečna čokolada - 200 g
  • crna čokolada - 100 g
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • tečna čokolada - 3 supene kašike, Nutela
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite keks u secku. Istopite kravlji maslac i dodajte ga u keksiće zajedno sa kakaom u prahu. Dobro izmešajte.

Pripremite kalup za tart ili paj ili ako nemate takva, možete koristite okruglu tepsiju sa padajućim dnom prečnika 24 cm.

Sipajte keks u nju i lepo pritisnite kašikom ka dnu i zidovima tepsije.

Stavite u frižider na 30 minuta.

Za to vreme u posudi izmrvite mlečnu i crnu čokoladu. Posle u šerpu sipajte pavlaku i stavite je na ringlu. Kada uzavri, sklonite je sa ringle i sipajte je u čokoladu.

Dobro izmešajte dok se ne dobije homogena čokoladna smesa.

Dobijenu smesu sipajte na keks koru i stavite čokoladni tart u frižider na barem 2 sata.

Nakon toga odozgo stavite 3 supene kašike tečne čokolade Nutela i poslužite jednostavni čokoladni tart bez pečenja.

Pogledajte još naših ukusnih predloga za čokoladni brauni i neodoljivi fadž.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: