Način pripreme
Jaje se muti sa šećerom da se šećer istopi. Dodaje se istopljeni maslac, prašak za pecivo i vanilin šećer. Dobro se meša i pomeša sa ovsenim pahuljicama.
Dobija se gusto lepljivo testo. URme se iseckaju na sitne komadiće i dodaju se u smesu za domaće ovsene keksiće. Ostavlja se u frižideru na 30 minuta. Rerna se uključuje na 200 stepeni da se zagreje.
Za to vreme od testa se otkidaju loptice veličine oraha i pomoću nabrašnjenih ruku se splčjeskaju između dlanova da se dobije okrugli keksić.
Ređaju se svi keksići sa urmama u tepsiju sa papirom az pečenje na rastojanju i peku se dok ne porumene.
Keksići sa ovsenim pahuljicama i urmama su spremni da budu pojedeni kada se ohlade.
Takođe, pogledajte kako da napravite mafine sa ovsenim pahuljicama ili omiljene kolačiće od ovsenih pahuljica.