Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Prženice»Francuske prženice iz rerne

Francuske prženice iz rerne

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
15112
Francuske prženice iz rerne
Fotografije: Eva Zelenka
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Za ljubitelje slatkog doručka, i ne samo savršene i za desert."

Potrebni sastojci

  • baget - 250 g
  • jaja - 3 komada
  • mleko - 250 ml
  • vanil šećer - 1 komad
  • šećer u prahu - 40 g
  • so - 1 prstohvat
  • margarin - 1 s.k.
  • cimet - 1 s.k.
  • badem listići - 1 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Korak 1

Baget nasečemo na kriške. Može se koristiti i stari hleb, kifle ili neko drugo slatko pecivo.

Korak 2

Mleko, jaja, vanil šećer, šećer u prahu i so pomešati. Štapnim mikserom penasto umutiti.

Korak 3

Dobivenom smesom preliti bagete. Dobro natopiti kriške.

Korak 4

Vatrostalnu činiju ili pleh premazati margarinom. Može se koristiti ulje ili maslac.

Korak 5

Natopljene bagete izručiti u namazan pleh. Posuti cimetom i badem listićima.

Korak 6

Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći natopljene francuske prženice oko 15 do 20 minuta.

Korak 7

Još tople francuske prženice iz rerne servirati uz neki džem, sveže voće ili sladoled.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: