Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Hleb Lavaš sa sirom

Hleb Lavaš sa sirom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Hleb Lavaš sa sirom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
30
"Pozajmljeno iz jermenske kuhinje za naše prijatelje koji vole da jedu - hleb lavaš sa sirom"

Potrebni sastojci

  • lavaš - 1 kora (tanak jermenski hleb bez kvasca)
  • sir - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • kisela pavlaka - 4 kašike
  • maslac - 2 kašike, mek
  • začini - sveža mirođija, peršun, iseckani po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Koru razvijte na površini gde ćete raditi (kora je dužine oko 65 cm i 35 cm širine). Umutite jaja i dodajte izmrvljeni sir.

Dobro promešajte i dodajte kiselu pavlaku i začine po želji.

Koru premažite veoma tankim slojem maslaca i preko rasporedite nadev.

Uvijte u čvrst rolat. Isecite na kolutiće debljine oko 2-3 cm. Poređajte u tavu sa papirom za pečenje.

Pecite oko 15-20 minuta, u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: