Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Omlet u pogači Lavaš

Omlet u pogači Lavaš

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Guru
157511k41
Omlet u pogači Lavaš
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 2
16/02/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
13 min.
Porcije
1
"Ukusan i zdrav doručak za poletan početak dana"

Potrebni sastojci

  • lavaš - 1 komad
  • jaja - 2 komada
  • ćureća šunka - 1 slajs
  • spanać - šaka
  • mladi luk - 1/2 vezice, pera
  • kačakvalj - 50 g
  • so - prstohvat
  • crni biber - po ukusu
  • krastavac - 1/4 za garniranje
  • maslinovo ulje - nekoliko kapljica
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se mute sa prstohvatom soli.

Tiganj za palačinke se zagreva na ringli. Kada je gotov, stavlja se pogača lavaša i stavljaju se jaja. Lepo se raspoređuje da omlet postane okrugao.

Spanać i mladi luk se sitno seckaju, šunka se secka na kockice, a kačkavalj se renda.

Dok se jaja nisu još u potpunosti skuvala, pogača Lavaš se stavlja na njih tako da se zalepi. Sačeka se malo, nakon čega se pomoću tanjira okreće i vraća u tiganj tako da je omlet na pogači.

Stavljaju se spanać, mladi luk, punka i kačkavalj, dodaje se još malo soli i crni biber i uvija se u rolat. Zapeče se sa obe strane.

Kada je gotov, seče se na dva jednaka dela kroz sredinu i stavlja se na tanjir.

Krastavac se guli i seče na polumesece. Njima se garnira omlet u pogači Lavaš.

Veoma ukusan i zdrav doručak. Neka vam je slatko! Ako želite da napravite više omleta u pogači lavaš, prosto povećajte sastojke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: