Način pripreme
Jaja se mute sa prstohvatom soli.
Tiganj za palačinke se zagreva na ringli. Kada je gotov, stavlja se pogača lavaša i stavljaju se jaja. Lepo se raspoređuje da omlet postane okrugao.
Spanać i mladi luk se sitno seckaju, šunka se secka na kockice, a kačkavalj se renda.
Dok se jaja nisu još u potpunosti skuvala, pogača Lavaš se stavlja na njih tako da se zalepi. Sačeka se malo, nakon čega se pomoću tanjira okreće i vraća u tiganj tako da je omlet na pogači.
Stavljaju se spanać, mladi luk, punka i kačkavalj, dodaje se još malo soli i crni biber i uvija se u rolat. Zapeče se sa obe strane.
Kada je gotov, seče se na dva jednaka dela kroz sredinu i stavlja se na tanjir.
Krastavac se guli i seče na polumesece. Njima se garnira omlet u pogači Lavaš.
Veoma ukusan i zdrav doručak. Neka vam je slatko! Ako želite da napravite više omleta u pogači lavaš, prosto povećajte sastojke.