Način pripreme
Margarin umutiti sa šećerom u prahu i vanil šećerom. Dodati jaja i dalje mešati. Potom se dodaje brašno i kukuruzno brašno. Mleko postepeno dodavati. Dobivena smesa je pomalo lepljiva ali ne jako tečna.
Pleh obložiti pek papirom. Smesu za keksiće staviti u špric za dekoracuju i istiskati kružice na pek papir.
Rernu zagrejati na 180 stepeni i zapeći kratko keksiće. Dovoljno je oko 12 do 15 minuta. Samo da od dole promene boju.
Za kremu umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Dodati i krem sir i sve zajedno lepo izraditi.
Ohlađene keksiće sastavljati na sledeći način: tako što se jedan keksić namaže džemom, a drugi kremom od slatke pavlake. Lepiti ih u sendvič keks.
Bečki keksići su mekani i aromatični. Odmah mekani i spremni za posluženje.