Način pripreme
Zagrejati mleko i dodati kašiku šećera. Udrobiti kvasac. Sačekati da se kvasac aktivira.
Brašnu dodati ostali deo šećera, jaje i jedno žumance. Dodati aktiviran kvasac i zamesiti testo. Margarin otopiti i polako ga ulivati u testo uz neprekidno mešenje. Na kraju i so dodati. Zamesiti mekano i glatko testo.
Prekriti kuhinjskom krpom i na pola sata odložiti na toplo. Kad se testo udvostruči iskrenuti na radnu površinu i razviti tanko u pravougaonik.
Čokoladu otopiti sa margarinom. Veoma važno je da se čokoladna smesa malo prohladi da bi je tek onda namazali na testo. Biće lakše u formiranju babke.
Testo premazati čokoladnom kremom i uviti u rolat.
Rolat sad seci po dužini ali ne do kraja. Uviti testo u pletenicu. Modlu za hleb mazati margarinom i staviti u nju spremljenu pletenicu.
Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći babku oko 40 minuta. Može se prekriti folijom pri kraju pečenja.
Kad je babka pečena jos toplu je premazati sa šećernim sirupom. Sačekati da se ohladi i seći na kriške.