Način pripreme
Rerna - 180 stepeni; kalupi za kuglof 30-12 obloženi papirom za pečenje i sa strane da ima drške od papira; Prema receptu se potpuno radi rukama, ali kolač sam pravila mikserom.
U posudi rastvorite kvasac sa mlakom vodom, zajedno sa šećerom, promešajte. Kad nadođe, dodajte jaja i so. Promešajte žicom.
U posudu sipajte brašno i u sredinu sipajte smesu sa kvascem i jajima, i mešajte debelom drvenom kašikom. Dodajte maslac, isečen na kockice i mesite testo oko 10 minuta. Za to vreme testo treba da može da se sakupi u lepu loptu, ostavite je u namazanoj posudi da nadođe oko 1-1.30 vremena.
Za to vreme rastopite čokoladu na pari, dodajte maslac, isečen na kockice i mešajte žicom dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte i šećer u prahu i kakao. Mešajte dok ne dobijete glatku i sjajnu smesu i ostavite u frižideru da se stegne, periodično mešajte.
Nadošlo testo premesite u samoj posudi i prebacite na papir za pečenje, posut brašnom. Podelite na dva jednaka dela. Svaki deo razvucite na pravougaonik uz pomoć oklagije.
Ohlađenu čokoladu podelite na dva dela i jedan deo stavite na loptice na testo, uz pomoć noža gusto razmažite po celom testu. Uz pomoć papira uvijte u rolat. Isto uradite i sa drugim parčetom testa. Dva rolata uvijte i stavite u kalupe da nadođu ponovo još 30 minuta.
Pecitena 180 stepeni oko 30 minuta. Proverite dugim drvenim štapićem, i ako se ne zalepe mrvice, rolati su gotovi.
Kad se dovoljno ohladi da možete da izvadite rukom, izvadite iz kalupa i skinite papir, da se ne stvori kondenzacija. Kad se ohladi obilno pospite šećerom u prahu.