Način pripreme
U veliku posudu dodajte brašno, cimet, šećer, kakao u prahu i dobro izmešajte da se proizvodi dobro pomešaju.
Rastvorite sodu u kiselom mleku i umutite sa uljem. Dodajte smesu u suve sastojke. Dodajte narendanu koru pomorandže i mešajte špatulom dok se ne dobije homogena smesa.
Posudu za pečenje podmažite maslacem i pospite s malo brašna. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Izvadite čokoladnu tortu iz rerne i ostavite je da se ohladi na otprilike 1-2 sata.
Pripremite preliv za kolač. Istopite čokoladu na vodenoj pari. Dodajte mleko i maslac i mešajte špatulom dok se čokolada ne istopi i dok se ne pomešaju sastojci.
Viljuškom napravite rupe u gornjem delu čokoladnog kolača i zalijte čokoladnim prelivom.
Čokoladnu pitu servirajte sa kuglom sladoleda od vanile.
Prijatno!
Pogledajte još slatke tajne Fanuropite i saznajte kako da napravite grčke kolače Karidopitu i Galaktobureko.
Komentari