Način pripreme
Počnite sa pripremom sirupa. U šerpi pomešajte oljuštenu i isečenu pomorandžu, šećer, vodu i vanlin šećer. Ostavite da provri i da vri oko 10 minuta. Nakon toga skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Na nadev u posudi pomešajte keks, orahe i izmrvljenu čokoladu (sitno iseckanu nožem ili samlevenu u multipraktiku).
Razvucite kore. Naprskajte ih sa malo ulja i stavite oko 4 supene kašike od nadeva. Uzmite dva lista i uvijte u rolat. Tako uradite sa ostalim korama i nadevom - naprskajte uljem jednu koru, stavite od nadeva i dva lista i uvijte u rolat.
Rolate poređajte u namazan pleh i isecite na zalogaje. Pecite na 180 stepeni oko 30-40 minuta. Kad bude gotovo izvadie iz rerne i dok je još topla prelijte hladnim sirupom.
Vratite u rernu dok se ne ohladi i dok se lepo ne natopi sirupom. Na pari rastopite čokoladu i prelijte baklavu.