Način pripreme
Za tonik koristimo svežu kurkumu i koren đumbira.
Možete ih potopiti 1-2 sata u hladnu vodu da biste ih hidrirali i učinili sočnijim. Ljuštimo ih kućnim rukavicama jer kurkuma ostavlja boju.
Stavite iseckane komade u posudu blendera i sameljite ih veoma sitno.
Dodajte bademovo mleko i sok od kompota od kajsije. Divno se uklapa sa ukusom kurkume.
Ako je bademovo mleko domaće, prethodno procedite pulpu.
Procedite tečnost u staklenu posudu.
Sipajte tonik u duboke čaše. Dodajte kockice leda i zasladite kašičicom aromatičnog šumskog meda.
Umesto soka od kajsije, možete dodati sok od ananasa, sveže ceđeni sok od pomorandže ili sok od papaje.
Stvar je raspoloživih proizvoda, ukusa i mašte.
Pogledajte i šta su alkalna pića i saznajte više o osam najzdravijih pića poznatih svetu.