Krem sa bademovim mlekom

02/11/2019
"Desert za prijatelje, za drage goste ili prosto da pojedete nešto slatko "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano39
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bademovo mleko - 570 ml
  • jaja - 1 komad, XL
  • kukuruzni skrob - 3 supene kašike, prirodan
  • bademi - 1 supena kašika, mleveni (bademovo brašno)
  • šećer - 4 supene kašike, pune
  • vanilin šećer - 10 g, kesica (oko 1 supena kašika)
  • amareto - 1 čep, liker od badema
  • maslac - 20 g
  • esencija - 3 - 4 kapljice limuna, pomorandže ili po ukusu
  • čokoladne loptice - za ukras, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte 500 ml bademovog mleka sa šećerom - 4 supene kašike pune, a ako volite slađe možete staviti više šećera.

Umutite jaje sa 70 ml bademovog mleka, skrob i vanilin šećer.

Kad mleko bude gotovo da provri, skinite sa vatre i lagano sipajte smesu od smese od jaja i skroba.

Vratite na vatru, smanjite da bude slaba i mutite žicom dok se krem ne zgusne 4-5 minuta.

Dodajte liker, maslac i mirise. Ja koristim krem esenciju pomorandža + vanila - maslac za pojačavanje ukusa maslaca i vanile, ali možda će biti lepše ako stavite esenciju vanile.

Mešajte dok se maslac ne rastopi i dok se mirisi ne sjedine i odmah sipajte u čaše i ostavite da se ohladi.

Krem servirajte hladan ili na sobnoj temepraturi, zavisi od sezone.

Ukrasite po želji čokoladnim lopticama, može i bademima, uvijenim u čokoladu ili karamelizovanim i krupnije iseckanim.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar