Način pripreme
Ugrejte 500 ml bademovog mleka sa šećerom - 4 supene kašike pune, a ako volite slađe možete staviti više šećera.
Umutite jaje sa 70 ml bademovog mleka, skrob i vanilin šećer.
Kad mleko bude gotovo da provri, skinite sa vatre i lagano sipajte smesu od smese od jaja i skroba.
Vratite na vatru, smanjite da bude slaba i mutite žicom dok se krem ne zgusne 4-5 minuta.
Dodajte liker, maslac i mirise. Ja koristim krem esenciju pomorandža + vanila - maslac za pojačavanje ukusa maslaca i vanile, ali možda će biti lepše ako stavite esenciju vanile.
Mešajte dok se maslac ne rastopi i dok se mirisi ne sjedine i odmah sipajte u čaše i ostavite da se ohladi.
Krem servirajte hladan ili na sobnoj temepraturi, zavisi od sezone.
Ukrasite po želji čokoladnim lopticama, može i bademima, uvijenim u čokoladu ili karamelizovanim i krupnije iseckanim.