Način pripreme
Unikatni desert u čašicama koji je ukusan i dijetalan. Lako se pravi i veoma brzo nestaje.
Koristim steviju za kolače i eritritol u prahu, koji su 1:1 sa šećerom.
Za varijantu bez mlečnih proizvoda koristite kokosovu pavlaku.
Želatin se zaliva 1 i po supenom kašikom vode. Meša se i ostavlja se da nabubri.
Žumanca sa keto zaslađivačem se mute u gust krem.
Bademovo mleko se blago zagreje. Postepeno se dodaje u žumanca muteći mikserom.
Smesa se stavlja na tihu vatru i meša se nekoliko minuta. Ne sme da ključa. Kada postane dovoljno vruća, u nju se sipa nabubreli želatin i meša se dok se ne istopi. Smesa se skida sa ringle i ostavlja se da se u potpunosti ohladi. Smesa se skida sa ringle i ostavlja se da se u potpunosti ohladi. S vremena na vreme se meša.
Kada se smesa ohladi, muti se pavlaka u gust krem. Da bi se pavlaka dobro umutila, treba da bde u frižideru barem 8 sati.
Počinje najvažniji deo. Umućena pavlaka se dodaje u 3-4 navrata u drugu smesu. Veoma lagano i pažljivo se meša žicom za mućenje. Dobija se vazdušasta i gusta smesa.
Keto desert se sipa u posudice ili čaše i stavlja se u frižider na nekoliko sati da se stegne.
Po želji gotov Keto bavarski krem sa bademovim mlekom može da se garnira voćem, slatkom ili čokoladom.