Celo pile u đuvečari

ZoriZori
Guru
9113035k
Celo pile u đuvečari
Fotografije: Zori
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
6
"Izvadite omiljenu đuvečaru, treba da ima mesta za pile i da ostane mesta za krompir, ostalo je lako."

Potrebni sastojci

  • pile - 2.3 kg, hladno
  • krompir - 2 komada
  • slatki krompir - 2 komada (batat)
  • šargarepa - 1 komad
  • praziluk - 1 mali struk (20cm) beli deo
  • pivo - 1 šolja
  • voda - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica, mrvljena
  • so
  • ulje - 1 šoljica
  • beli luk - 3 cela struka
* merne jedinice

Način pripreme

Pile operemo hladnom tekućom vodom spolja ka unutra. Očistimo ako ima peruški.

Krompir, batat i šargarepu oljuštimo i sečemo na krupnije komade - krompir i batat na štapiće ili polumesec, šargarepu na krugove.

Praziluk očistimo od spoljašnjih listova i sečemo na krugove. Svo povrće sipamo u đuveč, posolimo, pobiberimo, dodajemo kumin i malo ulja. Sipamo pola šolje i promešamo.

Pile stavljamo odozgo preko povrća da stoji sa donjim delom dole. Ponovo spolje posipamo alevom paprikom, solju, biberom, kuminom i čubrom. Posipamo solju i natrljammo.

Unutra stavljamo malo ulja. Cele čenove belog luka, oljuštene samo sa spoljašnje istove i stavljamo u pile. U unutrašnjost sipamo jednu šolju.

Pile sa krompirom u đuvečari poklopimo i stavljamo u donji deo hladne rerne.

Rernu ugrevamo na 180-200 stepeni i pečemo pile sat i 40 minuta. Poslednjih 15 minuta možete otvoriti poklopac đuvečare da pile porumeni odozgo i da dobije hrskavu apetitnu koricu. Prijatno!

Pogledajte takođe kako da napravite pileću janiju sa krompirom ili omiljenu piletinu sa pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: