Celo pile sa krompirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Celo pile sa krompirom
Fotografije: Hristiliana Vasileva
1 / 7
11/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
"Zen ili umetnost pečenja celog pileta"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i opere dobro. Seče se na veće krugove. Stavljaju se u posudu za pečenje ili vatrostalnu posudu. Paprike, šargarepe i luk se seku na sitno. Dodaju se u krompir i mešaju se.

Začinjavamo solju i biberom po ukusu. Ponovo ih mešamo. Odzgo preko krompira na nekoliko mesta stavljamo po malo maslaca.

Pile se dobro opere. Namažemo ga maslacem i začinjavamo solju i biberom. Dodajemo malo vode da prekrije krompir.

Stavljam ga preko krompira. Peče se na 180-200 stepeni oko sat i po. Ako želite možete da uvijete pile folijom na početku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: