Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prženo pile»Pržena krilca na tiganju

Pržena krilca na tiganju

Pržena krilca na tiganju
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
20
"Ako ćete da jedete ova krilca na tiganju, nemojte da zaboravite da nam kažete, da bismo napravili duplu količinu"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 500 g
  • bujon - 1 komad, pileći
  • biber
  • beli luk - 6 čenova, sa ljuskom
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite veoma dobro krilca, rasecite ih po sredini. Začinite ih biberom i alevom paprikom, posolite ih.

Namrvite bujon i promešajte krilca sa njim. Ostavite da se mariniraju bar tridesetak minuta.

Sipajte ulje u tiganj u zagrejte ga mnogo dobro. Ubacite unutra krilca i između njih razbacajte čenove belog luka.

Ispržite piletinu dok ne dobije lepu zlatastu boju.

Ocedite krilca na kuhinjskom ubrusu.

Pržena krilca na tiganju su mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: