Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Preliv»Bolonjeze sa šampinjonima

Bolonjeze sa šampinjonima

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
6829389
Bolonjeze sa šampinjonima
Fotografije: Eva Zelenka
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Recept je tu, još samo da odaberete vino."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • crni luk - 1 srednja glavica
  • beli luk - 1 čen
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 50 g
  • šampinjoni - 80 g
  • so - 1 k.k.
  • biber - 1 k.k.
  • origano - 1 prstohvat
  • celer list - 1 komad
  • paradajz sok - 500 ml
  • voda - 100 ml
  • Za serviranje
  • špagete - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno seckati i dinstati. Dodati mleveno meso i dinstati dok meso ne promeni boju.

Narendati šargarepu i celer pa i njih dodati šerpu.

Još malo dinstati pa naliti paradajz sok, posoliti i biberiti. Dodati origano. Postepeno dolivati vodu.

Kuva se sat vremena.

Na kraju kuvanja u bolonjeze sos se dodaju šampinjoni sečeni na listiće.

Špagete bolonjeze sa šampinjonima kuvati još 15 minuta i sremno je jelo za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: