Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Juneća džigerica sa šampinjonima i povrćem

Juneća džigerica sa šampinjonima i povrćem

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Juneća džigerica sa šampinjonima i povrćem
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ko je ono tražio recept za ukusnu juneću džigericu? Evo ga!"

Potrebni sastojci

  • juneća džigerica - 500 g
  • mleko - 200 ml
  • so - 1 kašičica
  • biber - 0.5 kašičica
  • brašno - 50 g
  • ulje - 100 ml
  • crni luk - 2 glavice
  • šampinjoni - 200g
  • paradajz pire - 1 konzerva
  • soja sos - 1 kašika
  • vegeta - 1 kašika
  • biber - 0.5 kašičice
  • ulje - 2 kašike
  • gustin - 1 kašika
  • povrće - 300 g, iz kese po želji
* merne jedinice

Način pripreme

isecite džigericu na šnicle i potopite je u mleko da odstoji bar par sati.

Stavite ulje da se greje, izvadite džigericu, posušite je, pa svaki komad uvaljajte u brašno i pecite na vrelom ulju. Pečene šnicle posolite i pobiberite.

Oljuštite i sitno isecite crni luk, zatim ga dinstajte na zagrejanom ulju. Šampinjone isecite na listiće i dodajte luku. Dodajte paradajiz pire, soja sos, vegetu i biber pa nastaviti krčkati dok šampinjoni ne omekšaju.

Razmutite gustin u malo vode i dodajte pred kraj, dobro promešajte i gotov umak prelite preko šnicli od juneće džigerice.

Poslužite sa prilogom od povrća iz kesice i pireom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: