Način pripreme
Krompir dobro operite i oljuštite. Zatim ga prepolovite po sredini.
Stavite ga u posudu i začinite himalajskom solju, biberom melanž i slatkom alevom paprikom. Dodajte 2 kašike ulja i dobro promešajte.
Dobro operite pile. Pripremite pleh u kojem ćete ga peći. U posudu stavite himalajsku so, biber melanž, slatku alevu papriku, ruzmarin i majčinu dušicu, dodajte 2 kašike ulja i promešajte.
Zatim premažite pile začinima i stavite ga na sredinu pleha.
Poređajte krompir oko njega i prelijte pivom.
Pecite 1 sat u zagrejanoj rerni na 200 stepeni na donjem i gornjem grejaču sa ventilatorom.
Prilikom serviranja, poređajte sveže listove zelene salate na pleh i na njih poređajte pečeno pile i krompir.
Prijatno uz ovo celo pile sa krompirom i pivom u rerni - jednostavno ukusno!
Pogledajte i kako da pravilno očistite pile, kako i koliko dugo peći pile u rerni.