Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći file i jabuke

Pileći file i jabuke

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272370598192
Pileći file i jabuke
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 4
25/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Jedna lepa kombinacija, koja će vam odmah prirasti za srce"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • all spice mešavina začina - 1/4 kašičice
  • kurkuma u prahu . 1/4 kašičice
  • morska so - 1/2 kašičice
  • biber - sveže mleveni
  • slanina - 3 šnite
  • ljubičasti luk - 2 glavice
  • jabuka - 1 kom.
  • limunov sok - 2 kašike
  • med - 1 kašičica
  • kokošija kocka - 1/3 kom.
  • voda - 30 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešati predviđene začine. Meso iseći na komade željene veličine, posuti mešavinom začina i odložiti sa strane. Luk iseći na rebarca a jabuku na kriške.

Sjediniti limunov sok, vodu i med.

U većem tiganju, na malo maslinovog ulja, pržiti naseckanu slaninu.

Kada postane reš odložiti je na papirni ubrus.

Na preostaloj masnoći pržiti piletinu tako da je začinjena strana okrenuta na dole. Posuti preostalu količinu začina i pržiti meso po 3-4 minuta sa svake strane.

Kada dobije zlatno smeđu boju, odložiti na tanjir i poklopiti.

U istom tiganju pržiti luk oko 5 minuta, posuti usitnjenom mesnom kockom, dodati kriške jabuke i pržiti do svetlo smeđe boje.

Deglazirati dolivanjem vode sa limunovim sokom i medom.

Vratiti meso sa sokovima koje je pustilo, poklopiti, smanjiti vatru i ostaviti na ringli još 7- 8 minuta.

Poslužiti posuto reš prženom slaniniom uz bareni kelj začinjen limunovim sokom, ekstra devičanskim maslinovim uljem, solju, sveže mlevenim biberom i belim lukom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: