Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Tompusi sa trouglastim korama

Tompusi sa trouglastim korama

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
8022555k
Tompusi sa trouglastim korama
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Tompusi sa trouglastim korama su veoma hrskavi i ukusni - samo trebada ih probate."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1/2 šaketa, trouglaste
  • NADEV
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • ulje - 50 ml
  • sir - 200 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • ZA PREMAZIVANJE
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 2 supene kašike
  • semenke - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja i dodajte u njih redom sve sastojke za nadev (ulje, kiselo mleko, mrvljeni sir, prašak za pecivo). Promešajte.

Uzmite jednu trouglastu koru i u široki deo stavite po jednu kašiku nadeva.

Uvijte spoljašnje ivice preko nadeva da ne izlazi prilikom pečenja i uvijte u tompus.

Poređajte gotove kore na rastojanju jedna od druge u pleh, obložen papriom za pečenje.

Umutite 1 jaje i malo ulje, namažite obilno male uvijene pitice.

Pospite male pitice sa semenkama po izboru i stavite da se peku u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.

Tompusi sa trouglastim korama su veoma hrskavi i ukusni - samo trebada ih probate.

Pogledajte još kako da lako uvijemo trouglaste pitice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: