Tompusi sa vinom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77303
28/07/2019
"Tajna ukusnih tompusa nije nikakva tajna - jednostavno dodajte malo vina "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije35
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano127
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mast - 1 šolja
  • belo vino - 1 šolja
  • brašno - oko 500 g
  • šećer u prahu - za valjanje
  • za nadev
  • džem - od plavih šljiva
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadite mast iz frižidera, da omekša, nakon toga je umutite sa belim vinom. Dodajte šećer i promešajte dobro. Postepno dodajte unapred prosejano brašno dok ne dobijete meko testo, koje se ne lepi po rukama.

Razvijte testo na prethodno nabrašnjenoj radnoj površini. Podelite ga na paravougaonike. U jedan kraj pravougaonika stavite malo slatka i uvijte tompuse.

Napunjeni tompusi se poređaju u posudu za pečenje postavljenu papirom i peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok blago na porumene.

Gotovi tompusi se vade iz rerne i dok su još topli uvaljaju se u šećer u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar