Tompusi sa eurokremom

06/12/2018
"Potopite ih u čašu sa toplom kafom istopiće se u ustima! "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano122
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 6 listova
  • jaja - 3 komada
  • margarin
  • tečna čokolada
  • brašno - 2 supene kašike
  • prezle - 2 supene kašike
  • susam - 3 supene kašike
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte brašno, susam i prezle. U posebnoj posudi umutite jaja, sačuvajte jedno belance.

Svaku koru namažite sa malo margarina, nakon toga presavijte na dva dela i isecite na 3 dela. Stavite po 1 kašičicu tečne čokolade na svaki deo.

Presavijte po ivicama i uvijte u lep i čvrst tompus. Sve kore pripremite na ovaj način. Umutite belance viljuškom i sa njim namažite tompuse.

Nakon toga ih potopite u umućena jaja i smesu sa susamom. Pržite u ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Ocedite ih na ubrusu da upije višak masnoće.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar