Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Tompusi»Tompusi sa marmeladom

Tompusi sa marmeladom

JoanaJoana
Početnik
106
Tompusi sa marmeladom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
25
"Brzo u špajz po omiljenu marmeladu i zasucite rukave, jer ovi tompusi se neće pripremiti sami"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • vanila - 2 kesice
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • brašno - 5 šolja
  • masnoća - 1 šolja, po izboru
  • soda - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte kiselo mleko i sodu i ostavite da se lagano aktivira. Posebno umutite jaja, jednu vanilu i polovinu šećera do vazdušaste smese.

U kiselo mleko dodajte šolju po šolju prosejanog brašna. Zajedno sa brašnom dodajte i šolju masnoće po vašem izboru.

ostepeno umesite meko testo i ostavite ga nekoliko sati da naraste. Kada naraste, kidajte od testa male loptice i razvijte ih oklagijom ih u male pravougaonike. Premažite ih marmeladom i umotajte u rolat.

Poređajte tompuse u pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih u rerni na 180 stepeni, dok krajevi ne dobiju rumenu boju. Dok su još topli, tompuse uvaljajte u šećer u prahu sa vanilom.

Za nadev možete koristiti i ratluk ili slatko sa orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: