Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem za torte»Domaći krem za keks tortu

Domaći krem za keks tortu

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
19634688
Domaći krem za keks tortu
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Domaći krem za keks tortu koji će svako pecivo pretvoriti u neodoljivo iskušenje."

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l (kravlje)
  • šećer - 200 g (belo)
  • jaja - 3 kom. (veličina M)
  • brašno - 5 kašika (belo, pšenično)
  • vanilin šećer - 20 g
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleko u šerpu na šporet da se zagreje. Dodajte šećer i vanilin šećer i promešajte. U međuvremenu, umutite jaja u posudi i dodajte 50 ml mleka.

Dobro ih umutite kuhinjskim mikserom, zatim dodajte brašno. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica.

Zatim ovu smesu dodajte u mlazu u mleko, uz snažno mešanje. Mešajte neprekidno nekoliko minuta dok se krem ne zgusne.

Skinite šerpu sa vatre, dodajte maslac i prstohvat soli i ponovo promešajte.Domaći krem za keks tortu je gotov i čekamo da se ohladi pre nego što počnemo sa pripremom torte. Pogodan je za običnu keks tortu ili jednostavnu i ukusnu keks tortu.

Ako želite da poboljšate svoje poslastičarske veštine, pogledajte i kako da zgusnete krem za tortu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: