Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem za torte»Krem za Napoleon tortu

Krem za Napoleon tortu

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Inovator
13134772
Krem za Napoleon tortu1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Savršena torta se dobija samo sa savršenim kremom - u ovom slučaju za Napoleon tortu"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 7 ili 10 supenih kašika (po ukusu)
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 3 supene kašike
  • vanila - 2 kesice
  • so
  • kravlji maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo mleko na ringlu, odvajajući 100 ml sa strane, dodajemo šećer i vanilu i čekamo da provri.

Odvojimo žumanca, stavljamo ih u posudicu zajedno sa brašnom i odvojenim mlekom i dobro ih umutimo žicom za mućenje.

Belanca umutimo u sneg, dodavajući prstohvat soli.

Kada mleko provri, pažljvo dodajemo smesu sa umućenim žumancima, uz neprestano mešanje da se ne bi pojavile grudvice.

Kuvamo poslastičarski krem još 5 minuta dok se ne dobije željena gustina.

Prilikom hlađenja klasični krem za tortu će se dodatno zgustiti.

U vruć krem dodajemo maslac i mešamo dok se u potpunosti ne istopi.

U skoro gotov krem dodajemo belanca umućena u sneg i pažljivo mešamo špatulom, da bi se dobila homogena smesa, ali da se sačuva mekanost krema za Napoleon tortu.

Sačekamo 10-15 minuta da se krem stegne da se ne bi izlio sa strane po spremljenoj Napoleon torti, i obilno premazujemo kore.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: