Način pripreme
Stavljamo mleko na ringlu, odvajajući 100 ml sa strane, dodajemo šećer i vanilu i čekamo da provri.
Odvojimo žumanca, stavljamo ih u posudicu zajedno sa brašnom i odvojenim mlekom i dobro ih umutimo žicom za mućenje.
Belanca umutimo u sneg, dodavajući prstohvat soli.
Kada mleko provri, pažljvo dodajemo smesu sa umućenim žumancima, uz neprestano mešanje da se ne bi pojavile grudvice.
Kuvamo poslastičarski krem još 5 minuta dok se ne dobije željena gustina.
Prilikom hlađenja klasični krem za tortu će se dodatno zgustiti.
U vruć krem dodajemo maslac i mešamo dok se u potpunosti ne istopi.
U skoro gotov krem dodajemo belanca umućena u sneg i pažljivo mešamo špatulom, da bi se dobila homogena smesa, ali da se sačuva mekanost krema za Napoleon tortu.
Sačekamo 10-15 minuta da se krem stegne da se ne bi izlio sa strane po spremljenoj Napoleon torti, i obilno premazujemo kore.