Način pripreme
Tikvice operemo, očistimo od drške i sečemo na trakice debljine 1 cm.
Stavljamo u posudu, prelivamo uljem i dobro promešamo.
Pečemo na gril tiganju ili na roštilju sa obe strane.
Pečene paprike pečemo na gril tiganju ili roštilju 30 sekundi sa obe strane.
Pečene tikvice sečemo sitno i stavljamo u posudu.
Pečene paprike očistimo od drške i semenki, nakon toga sečemo sitno i stavljamo u posudu sa tikvicama.
Dodajemo maslinovo ulje, beli luk u prahu, himalajsku so, sušeni origano i bosiljak.
Dobro promešamo i ostavljamo 30 minuta da se začini povrče.
Paradajz operemo, oljuštimo i sečemo na krugove.
Zelenu salatu operemo i isečemo.
U tanjir u kojem ćemo servirati poređamo krugove paradajza.
Odozgo stavljamo na svaki paradajz tikvice sa prpikama.
Na kraju poređamo isečenu zelenu salatu, koju ne začinjavamo prethodno.
Nakon što serviramo vegan salatu Plovdiv, zelenu salatu začinimo dresingom od maslinovog ulja, soka od limuna i himalajske soli.
Pogledajte takođe kako da napravite vegan majonez od orašastih plodova, sa kojim možete servirati salatu, kao i koji su izvori proteina u veganskoj dijeti.