Način pripreme
Ovsene pahuljice sameljemo u blenderu ili secku dok ne dobijemo brašno.
Laneno seme sameljemo u mlinu za kafu.
U maloj posudi pomešamo laneno seme sa 3 supene kašike vode i ostavljamo 5-10 minuta da nabubri.
U posudi u kojoj ćemo mešati smesu pomešamo speltino bršano, mlevene ovsene pahuljice, prašak za pecivo, himalajsku so i vanilu. Mešamo dobro.
Dodajemo bademovo mleko i lanenu smesu, nakon toga mešamo dobro dok ne dobijemo homogenu smesu. Ostavljamo testo da stoji 5-10 minuta.
Tiganj za palačinke ugrevamo na umerenoj temperaturi i namažemo uljem.
Sipamo polovinu male kutlače od smese.
Pečemo speltine palačinke oko 2 minuta dok se ne pojave balončići na površini, nakon toga okrećemo i pečemo još 1-2 minuta.
Ponavljamo sa preostalom smesom za palačinke.
Vegan palačinke sa speltom i ovsem serviramo sa svežim voćem, maslaceom od orašastih plodova ili javorovim sirupom.
Pogledajte da li je speltino brašno bezglutensko, kao i da li ima razlike između spelte i jednozrne pšenice.