Način pripreme
Pripremamo zelenu salatu i preostalo povrće.
Očistimo i operemo svaki list zelene salate.
Očistimo i operemo preostalo povrće.
U veliku posudu, odgovarajuću za salatu počinjemo da sečemo zelenu salatu u željenoj veličini.
Prvo isečemo zelenu salatu, nakon nje - crvenu.
Tako ćete dobiti više kontrasta u salati.
Isečemo lstove maslačka na tanke ivice i dodajemo u zelenu salatu.
Isečemo mladi luk i beli luk na željenu veličinu, dodajemo i njih.
Posle sečemo rotkvice i dodajemo u preostalo povrće.
Na kraju oljuštimo peruanske jagode od tanke spoljašnje žilice.
Ostavljamo nekoliko za dekoraciju.
Preostale sečemo na male komade i dodajemo u salatu.
Uzimamo pola limuna i iscedimo sok u povrće.
Dodajemo šafran, izmrvimo ga ako je duguljast da dobijemo male delove. Tako će se lakše rastvoriti i pustiće miris i obju.
Ako je šafran u prahu, najbolje da ga prethodno rastvorite u kašičici soka od limuna.
Začinite salatu količinom soli po ukusu, dodajte jabukovo sirće i maslinovo ulje.
Promešajte dobro da se homogenizuju sastojci.
Na kraju ukrasite sa nekoliko voćki peruanske jagode i cvetića maslačka.
Dobijate svežu uskršnju salatu, drugačije nijanse, vitaminska i atraktivna.
Uživajte u noti šafrana, koja zajedno sa cvetovima maslačka daje boju salati. Projatno!
Pogledajte takođe kako da napravite dvobojne keksiće za Uskrs ili ukusni čokoladni milibrot za Uskrs.