Način pripreme
Ogulite i narendajte šargarepu na krpno rende.
Ogulite i naseckajte plodove peruanske jagode na pola ili na četvrtinice.
U posudi pomešajte med, limunov sok, maslinovo ulje, so i crni biber. Dobro izmešajte.
Dodajte šargarepu i peruansku jagodu u dresing. Pažljivo izmešajte.
Po želji možete posuti susamom za dodatan ukus i hrskavost.
Na kraju ukasite plodovima peruanske jagode.
Ostavite salatu od šargarepe da odstoji 5-10 minuta kako bi se ukusi pomešali.
Salata od šargarepe sa peruanskom jagodom je lagana, sveža i prijatnog balansa između slatkog i kiselog. Sjajna je kao prilog ili lagana večera.
Ako želite još bogatiji ukus u korisnoj salati, možete dodati malo izmrvljenog sira ili parmezana.
Sa šargarepom preporučujemo još da probate naš kolač sa šargarepom i da saznate kako da napravite tortu od šargarepe za čudo i priču.