Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Posne uskršnje gurabije

Posne uskršnje gurabije

LiudmilaLiudmila
Inovator
5572121k
Posne uskršnje gurabije3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
20
"Posne uskršnje gurabije za male i velike za vašu prazničnu trpezu."

Potrebni sastojci

  • belo brašno - 1 i 1/2 šolja
  • šećer - 1/2 šolje ili više ako želite slađe
  • ulje - 5 supenih kašika ili maslac od kokosa
  • prašak za pecivo - 10 g
  • vanilin šećer - 10 g
  • korica limuna - paket od 9 g
  • mlaka voda - 1 šolja za meko testo, sipamo postepeno
  • so - prstohvat
  • dekoracija
  • kristal šećer - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu stavljamo brašno, šećer, korice od limuna, vanilin šećer, prstohvat soli, prašak za pecivo. Sve promešamo kašikom dobro.

Stavljamo ulje i postepeno sipamo mlaku vodu, neprestano mešamo. Kad se napravi lopta od testa, namazanim rukama mesmo. Ostavljamo da odstoji nekoliko minuta dok ne pripremimo pleh, obložen papirom za pečenje. Ali može i da stoji tako 10ak minuta.

Oblikujemo lopticu veličine oraha i potapamo u kristal šećer sa jedne strane.

Posne uskršnje gurabije poređamo u pleh i pečemo na 170 stepeni sa ventilatorom dok ne budu gotove, oko 15-ak minuta.

Pogledajte još kako da napravite bele uskršnje kolače ili originalne medenjake za Uskrs.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: