Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pržena svinjska džigerica

Pržena svinjska džigerica

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
5218131
Pržena svinjska džigerica
Fotografije: Atanaska
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Priprema svinjske džigerice je prava umetnost, koju možete da savladate ukoliko se striktno pridržavate našeg recepta."

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica - 600 g
  • sveže mleko - 2/3 šolje
  • praziluk - 2 struka
  • crveno vino - 1 šolja Mavrud
  • šećer - 1 kašičica
  • limunov sok - od 2 limuna
  • biber
  • aleva paprika
  • kim
  • majčina dušica
  • so
  • maslac - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Džigericu dobro oprati i očistiti od žilica. Iseći na parčiće srednje veličine. Staviti u činiju i zaliti mlekom, šećerom i limunovim sokom. Ostaviti meso u tome 1 sat.

U međuvremenu u dubokom tiganju dinstati naseckani praziluk. Kada omekša dodati džigericu oceđenu od mleka. Mešati i upržiti.

Naliti vinom i ostaviti jelo da se krčka na umerenoj vatri, dok džigerica ne bude gotova. Servirati uz pirinač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: