Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Grickalice uz pivo»Krhka pržena svinjska džigerica

Krhka pržena svinjska džigerica

Krhka pržena svinjska džigerica
Fotografije: Dimitrina Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Današnji predlog za sjajno meze uz pivo je ova toliko krhka pržena svinska džigerica. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica - 700 g
  • brašno - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsku džigericu na kriške. Operite je dobro. Stavite je u posudu i dodajte sveže mleko.

Ostavite je u frižideru 6 sati.

U tiganj sipajte masnoću da se zagreje. Ocedite džigericu od svežeg mleka i osušite je kuhinjskim ubrusom.

U posudu stavite brašno i počnite da valjate parčiće džigerice.

Kada se masnoća zagreje počnite prženje, ali pazite, jer ponekad mnogo prska.

Izvadite i u tanjirić u kojem ostavljate stavite kuhinjski ubruus da upija suvišnu masnoću.

Posolite, ali nakon što ispržite.

Za garnirung možete da ispržite krompiriće i da otvorite jedno hladno pivce. Sjajno meze uz pivo.

Prijatno!

Krhka pržena svinjska džigerica je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: