Pile sa povrćem u đuvečari

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2385
2
6
06/02/2017
"Jeste da jela u đuveču stižu brzo, ali dobijaju odličan ukus, a tome đuveč i služi."
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 602
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Batake isecite i stavite u već zagrejano ulje da se prže.

Kad budu gotovi, stavite ih u đuvečaru.

Isecite luk na tanke kriške u obliku polumeseca, šargarepu na kolutiće, a pečurke na listiće.

Veće krompire isecite na kockice, a manje ostavite da budu celi.

U činiju stavite isečene pečurke i povrće i zatim dodajte iseckane paprike, grašak i boraniju. Sve to dobro promešajte i sipajte u sač sa batacima.

Posebno ispasirajte paradajz, dodajte brašno razmućeno u toploj vodi, a zatim i začine.

Pripremljenu smesu sipajte u đuvečaru. Ako je potrebno, dodajte još vode. Sve zajedno dobro promešajte i pecite na 200 stepeni oko sat vremena.

Nakon toga smanjite temperaturu na 150 stepeni i neka se peče dok sve u saču ne omekša. Kada je gotovo, posipajte peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar