Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Zec sa povrćem u đuvečari na seoski način

Zec sa povrćem u đuvečari na seoski način

Krasi A.S.Krasi A.S.
Šegrt
23693
Zec sa povrćem u đuvečari na seoski način
Fotografije: Krasi A.S.
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Jelo iz seoske kuhinje, koje će nam uvek biti omiljeno - zec sa povrćem u đuvečari"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad
  • luk - 6 komada
  • krompir - 500 g
  • šampinjoni - 300 g
  • šargarepa - 4 komada
  • paradajz - 4 komada
  • boranija - 300 g
  • grašak - 200 g
  • ulje - 1 šolja
  • pivo - 1/2 šolje
  • beli luk - 1 glavica
  • so
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Zec se iseče na parčiće i stavlja se na kratko na ringlu u šerpu sa vodom i malo soli.

Nakon što se meso blago skuvalo sklanja se sa ringle i začinjava začinima - biberom, alevom paprikom i solju. Ostavlja se meso da odstoji i počinje se sa spremanjem povrća.

U đuvečaru se na krupno iseče krompir.

Luk se stavlja u celim glavicama i zato je dobro da bude sitniji. Pečurke se očiste i one se takođe dodaju cele. Šargarepe takođe treba da budu isečene na krupno.

Na kraju dodajemo isečen paradajz, boraniju i grašak. Može da se koristi paradajz i iz konzerve. Stavljamo u đuvečaru i cele čenove belog luka.

Dodajemo začinjeno meso u đuvečaru. Prelivamo povrće i meso uljem i pivom. Mešamo sve veoma dobro.

Ponovo začinjavamo sve solju, biberom i alevom paprikom.

Pečemo zeca na 180 stepeni dok ne bude gotov. Zec sa povrćem u đuvečari na seoski način je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: