Način pripreme
Zec se iseče na parčiće i stavlja se na kratko na ringlu u šerpu sa vodom i malo soli.
Nakon što se meso blago skuvalo sklanja se sa ringle i začinjava začinima - biberom, alevom paprikom i solju. Ostavlja se meso da odstoji i počinje se sa spremanjem povrća.
U đuvečaru se na krupno iseče krompir.
Luk se stavlja u celim glavicama i zato je dobro da bude sitniji. Pečurke se očiste i one se takođe dodaju cele. Šargarepe takođe treba da budu isečene na krupno.
Na kraju dodajemo isečen paradajz, boraniju i grašak. Može da se koristi paradajz i iz konzerve. Stavljamo u đuvečaru i cele čenove belog luka.
Dodajemo začinjeno meso u đuvečaru. Prelivamo povrće i meso uljem i pivom. Mešamo sve veoma dobro.
Ponovo začinjavamo sve solju, biberom i alevom paprikom.
Pečemo zeca na 180 stepeni dok ne bude gotov. Zec sa povrćem u đuvečari na seoski način je gotov.