Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pečeno Pile»Pile sa nadevom u đuvečari

Pile sa nadevom u đuvečari

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363073025
Pile sa nadevom u đuvečari
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 6
23/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
145 min.
Porcije
4
"Jedisntvenog ukusa, aromatično i sočno pile sa nadevom u đuvečari - jedno jelo koje želiš da podeliš sa prijateljima"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • so
  • biber
  • sok od limuna
  • za nadev
  • slanina - 300 g dimljena
  • pečurke - 5 - 6 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komada
  • brusnice - šaka
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - 1/2 veze
  • za premazivanje pileta
  • majonez - 1 supena kašika
  • senf - 1 supena kašika
  • dimljena aleva paprika - 1 supena kašika
  • belo vino - 1 šolja
  • estragon - svež
  • majčina dušica
  • menta
* merne jedinice

Način pripreme

Pile operite i osušite. Natrljajte bolju i biberom i polijte sokom od limuna. Stavite na jedan sat u frižider. Za to vreme pripremite nadev, tako što ćete iseckati slaninu na kockice, a svo povrće sitno.

Redom dinstajte, u maslnovom ulju, beli luk dok ne postane providan, šargarepu, pečurke, slaninu i brusnice. Sipajte malo belog vina u nadev i iseckan peršun.

Ovako pripremljenim nadevom napunite pile i ušijte. Stavite u glinenu podudi i namažite smesom od majoneza, senfa i aleve paprike uz pomoć četkice.

Sipajte belo vino, bujon od povrća i 1 čašu vode. Oko napunjenog pileta poređajte zelene začine. Uvijte glineni sud aluminijumskom folijom, zaklopite i stavite u hladnu rernu.

Na početku pecite na viskoj temperaturi i posle toga smanjite na 180 stepeni. Pecite dva sata. Nakon toga skinite foliju i poklopac i zapecite dok ne dobije lepu boju.

Servirajte pile sa svežom salatom, kriškama limuna i nadevom. Ukusno! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: