bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Đuveč»Pile sa povrćem u đuvečari

Pile sa povrćem u đuvečari

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
349
11
360
Pile sa povrćem u đuvečari
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 4
06/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
"Jeste da jela u đuveču stižu brzo, ali dobijaju odličan ukus, a tome đuveč i služi."

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Batake isecite i stavite u već zagrejano ulje da se prže.

Kad budu gotovi, stavite ih u đuvečaru.

Isecite luk na tanke kriške u obliku polumeseca, šargarepu na kolutiće, a pečurke na listiće.

Veće krompire isecite na kockice, a manje ostavite da budu celi.

U činiju stavite isečene pečurke i povrće i zatim dodajte iseckane paprike, grašak i boraniju. Sve to dobro promešajte i sipajte u sač sa batacima.

Posebno ispasirajte paradajz, dodajte brašno razmućeno u toploj vodi, a zatim i začine.

Pripremljenu smesu sipajte u đuvečaru. Ako je potrebno, dodajte još vode. Sve zajedno dobro promešajte i pecite na 200 stepeni oko sat vremena.

Nakon toga smanjite temperaturu na 150 stepeni i neka se peče dok sve u saču ne omekša. Kada je gotovo, posipajte peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: