Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Presavijena pita sa vurdom i peršunom

Presavijena pita sa vurdom i peršunom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Presavijena pita sa vurdom i peršunom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
09/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Sveža pita koja će Vas iznenaditi prijatnim ukusom i mirisom! Samo za sladokusce!"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 12 - 14 komada
  • vurda - 350 - 400 g (može i sitan sir)
  • peršun
  • so - 1 kašika
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 250 g
  • ulje - 100 ml
  • soda - 1 kašika
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • pavlaka - 2 - 3 kašike
  • maslac - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja. Dodajte mleko sa sodom i uljem.

Rasprostite kore po radnoj površini. Uzmite jednu koru i premažite je smesom sa jajima. Pospite koru sa malo vurde i malo naseckanog peršuna.

Koru sa uže strane presavijate kao harmoniku.

Nauljite pleh za pečenje i umotajte presavijenu koru u krug. Na isti način formirajte ostale kore i iskoristite fil.

U preostalu masu od jaja dodajte još 2 jaja i pavlaku. Dobro umutite i prelijte pitu. Preko svega rasporedite maslac.

Pecite na 200 stepeni oko 30-35 minuta ili dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: