Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Dužičasta pastrmka sa peršunom i ruzmarinom

Dužičasta pastrmka sa peršunom i ruzmarinom

VeselinaVeselina
Inovator
139471k
Dužičasta pastrmka sa peršunom i ruzmarinom
Fotografije: Veselina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Jednostavno, elegantno i veoma atomatično jelo koje definitivno ostavlja utisak"

Potrebni sastojci

  • dužičasta pastrmka - 2 komada
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika, ekstra virgin
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • beli biber - po ukusu
  • peršun - 1 veza, svež
  • ruzmarin - 1 grančica, svež
  • limun - ½ komada
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo 2 dužičaste pastrmke i operemo hladnom vodom. Posolimo je sa svih strana, uključujući i unutrašnjost. Stavljamo so po ukusu, takođe i biber i beli biber.

Posipamo sa svih strana biberom i belim biberom. Posipamo maslinovim uljem utrobu i celu ribu.

Operemo jednu vezu peršuna i sečemo sitno. Iskidamo iglice svežeg ruzmarina i pomešamo sa peršunom.

Stavljamo ih i u utrobu oko 2/3 dela. Drugu trećinu stavljamo na ribu. Operemo limun i sečemo ga na krugove.

Od njih stavljamo u unutrašnjost ribe i odozgo. U mali pleh, obložen papirom za pečenje stavljamo zbijeno dve ribe i uvijamo foliju okolo.

Pečemo na 180-200 stepeni u ugrejanoj rerni 45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti