Jednostavan čizkejk sa slatkom od borovnica

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
114
1
185
Jednostavan čizkejk sa slatkom od borovnica
Fotografije: Rosi Stoyanova
1 / 8
14/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Skuvaj25 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
"Čizkejk je među najpoželjnijim desertima za leto, a ova ukusna interpretacija sa slatkom od borovnica će vam u potpunosti odgovoriti na pitanje zašto."

Potrebni sastojci

  • keks - 300 - 320 g čajnog keksa
  • krem sir - 6 kesica po 125 g
  • maslac - 125 g omekšalog
  • jaja - 4 kom.
  • vanila - 1 - 2 kesice
  • šećer - 200 g (može i malo više)
  • slatko od borovnica - 1 teglica (340 g)
* merne jedinice

Način pripreme

Samleti keks zajedno sa omekšalim maslacem dok se dobije homogena smesa. Sipati smesu u prethodno pripremljen kalup sa padajućim dnom i dobro pritisnuti.

Umutiti krem sir sa šećerom, dodati jaja i vanilu dok se ne dobije gladak krem. Sipati preko osnove od keksa i zaravniti.

Čizkejk peći u prethodno zagrejanoj rerni na 150-160 stepeni za oko 25-30 minuta. Ako je potrebno, možete peći i malo više od toga. Gotov čizkejk je sa ispečenim krajevima, a u sredini je malo tečan.

Ostaviti da se malo ohladi i dodati slatko. Ja sam ga pravila sa slatkom od borovnica, ali možete koristiti slatko po vašem izboru. Ovo je jedan desert koji se jako brzo priprema, a rezultat je odličan.

Ohlađeni čizkejk staviti u frižider jednu noć. Nakon toga ga pažljivo izvaditi iz kalupa i servirati.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: