Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Rolat sa domaćim pudingom, bananama i čokoladnim krispijem

Rolat sa domaćim pudingom, bananama i čokoladnim krispijem

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Rolat sa domaćim pudingom, bananama i čokoladnim krispijem
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
"Ništa ne poželi dobro jutro kao šolja mirisne kafe i parče ovog prelepog rolata sa bananama i čokoladnim krispijem."

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 100 g
  • brašno - 100 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 2 štapića
  • za krem
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 300 ml
  • skrob - 1.5 kašika
  • šećer - 2 - 3 kašike
  • vanila - 2 štapića
  • banana - 1 komad
  • čokoladni krispi - 100 g
  • pavlaka za kuvanje - 100 - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i vanilu. Dobijenu smesu isipajte u tepsiju, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite koricu na 180 stepeni, oko 15 minuta. Izvadite iz rerne i uvijte u rolat zajedno sa papirom za pečenje.

Skuvajte 2/3 mleka. U činiji umutite jaja sa šećerom, vanilom i preostalim mlekom. Sipajte polako u mleko koje se skuvalo. Mešajte dok se smesa ne zgusne.

Isipajte puding u plitku činiju, pa pokrijte plastičnom folijom. Ostavite da se ohladi, pa ga vratite u posudu gde ste kuvali smesu i dodajte 1 - 2 kašike umućene pavlake. Odvijte koru, sklonite papir za pečenje i premažite je pudingom.

Posipajte čokoladnim krispijem (ostavite nekoliko kuglica za dekoraciju), pa stavite bananu, podeljenu na pola.

Pažljivo zavijte u rolat. Prebacite ga u oval, pa ga premažite pavlakom. Ukrasite ga karamel prelivom, ružicama od pavlake i čokoladnim krispijem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: